Elum pisze:
jarecki83 pisze:
Chcą ekwiwalent 2000 USD w Bitcoinie. Pełna profeska, mają ładną stronę z supportem, pozwalają odszyfrować za darmo jeden plik, żeby udowodnić działanie klucza, no i mają dobre opinie w internecie od ludzi, którzy zapłacili okup. W sensie, że po zapłacie faktycznie przesyłają działający dekryptor. No i samego systemu i przeglądarki mi nie ruszyli, chyba żeby "klient" mógł spokojnie zrobić przelew

Wczorajszy artykuł mniej więcej
na ten temat 
Dwa pliki odszyfrowują, a mi tylko jeden pozwolili

Chciałem właśnie zorganizować sobie rodzaj przygodówki tekstowej i trochę z nimi popisać, sprawdzić, czy po drugiej stronie siedzi człowiek czy bot, ale ich strona już nic nie wyświetla.
A z ciekawszych gier ograłem ostatnio The Infectious Madness of Doctor Dekker. Uważam ją za najambitniejszą produkcję tego typu od czasu Her Story. To jest cudeńko w gąszczu innych przeciętniaków FMV, w którym trzeba faktycznie myśleć. A dokładniej myśleć, co się pisze. Szkoda, że potem uprościli rozgrywkę do zwykłej klikaniny w The Shapeshifting Detective. Po Poe & Munro też zbyt wiele się nie spodziewam.
No a teraz zamierzam sprawdzić, jak będzie wyglądał powrót Roberta Fostera do nowego Union City.