Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy Dzisiaj jest wt 30 maja 2023, 00:35

Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Ciekawostki z sieci 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Post Re: Ciekawostki z sieci
Nieoczekiwany tekst nt. niedokończonej ćwierć wieku temu gry, w którą nigdy nie zagramy m.in. przez to, że jej deweloperzy/wydawcy podejmowali makabrycznie złe decyzje w kwestii sprzętu na jaki miała być konwertowana/wydana (to chyba jedyna przygodówka, którą zapowiadano jednocześnie na Atari Falcon, Atari Jaguara i Amigę CD32 :niesmialy:):

Obrazek

ndz 02 sie 2020, 12:43
Awatar użytkownika

Animatorka, która pracowała przy Toonstruck pokazuje i objaśnia swoje prace przy tym projekcie.

sob 27 lut 2021, 18:08
Awatar użytkownika

Świetne znalezisko. Ależ to jest fajne, że takie rzeczy po tylu latach wciąż trafiają do internetu. Nie myślałem, że jeszcze kiedyś zobaczę te wszystkie animacje/sceny powycinane z finalnej wersji Toonstrucka.

sob 27 lut 2021, 23:35

Z przymrużeniem oka przesympatyczny Alasdair Beckett-King (twórca Nelly Cootalot też) podsumował gry FMV :)
https://www.youtube.com/watch?v=goovFvN1hns

pt 26 mar 2021, 23:37
Awatar użytkownika

Pierwszorzędnie mu to wyszło. Realizacja równie dobra, z dbałością o detale, jak w przypadku Computer Man (shareware version), ale scenariusz/pomysł zdecydowanie fajniejszy. Wygląda na to, że od dziś to będzie moja nowa ulubiona mini parodia przygodówek. 8)

sob 27 mar 2021, 09:54
Awatar użytkownika

Natrafiłem (na Vimeo!) na dwie godziny surowego materiału filmowego z anulowanej w 1995 roku gry FMV Cyberhood/NetRunner, podzielonego na cześć pierwszą i część drugą. Na tym samym kanale dostępne są też zwiastun i... archiwalny reportaż w CNN. A na archive.org krótka wzmianka w Computer Gaming World.

czw 01 lip 2021, 22:48
Awatar użytkownika

Wykład znany i lubiany, ale tym razem z fajnymi pytaniami na końcu. Szczególnie wątek z papierem toaletowym mnie rozbawił :)

ndz 19 wrz 2021, 21:33
Awatar użytkownika

No tak, słuchaliśmy/widzieliśmy go już nawet na żywo. 8) Ale to było dawno, więc z rozpędu przypomniałem go sobie w całości. Za każdym razem czekam na jakąkolwiek anegdotę z czasów Rocket Science Games, gdzie byli też przecież Brian Moriarty i gościnnie Steve Meretzky. Firma zdecydowanie miała potencjał na wyprodukowanie/wydanie jeszcze jakiejś fajnej przygodówki poza Obsidianem i The Space Bar. Ale David Fox jakoś nie chce o tych czasach rozmawiać.

Co do papieru toaletowego. Jeśli dobrze zrozumiałem, to za całe zamieszanie odpowiedzialny był właściwie kot Marka Ferrari. ;) I dobrze, że przy okazji potwierdził, że cały czas pracują z Ronem Gilbertem nad następną przygodówką, bo to chyba wciąż trochę niepewny projekt. I oczywiście bardzo podoba mi się też to, co mówi o remakach - że preferuje oryginalne wersje i że nie chciałby remaku Zaka.

wt 21 wrz 2021, 19:51

Widzieliście to to: https://www.youtube.com/watch?v=QfkJLDD2jCI
I cały wątek, z którego trafiłem do powyższego YT: https://forums.scummvm.org/viewtopic.ph ... &start=120
(zasadniczo to mam deja vu i wydaje mi się, że już kiedyś o tym pisałem, ale sądząc bo datach w postach i uploadu na yt, to chyba nie:/)

Bardzo ciekawa inicjatywa.

śr 27 paź 2021, 10:41
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

Kopalnia artykułów o przygodówkach i nie tylko.

sob 06 sie 2022, 19:16
Awatar użytkownika

Tyle do czytania, że nie wiadomo od czego zacząć. Chciałem najpierw zrobić sobie spis linków, na szczęście autor udostępnia swoją listę. A ponieważ pisze o grach mniej więcej chronologicznie, robi się coraz ciekawiej. Ciekawe, które wybierze z kolejnych lat.

pn 08 sie 2022, 11:37
Awatar użytkownika

Ta lista to tylko jego osobista topka i niestety nie obejmuje wszystkich tytułów, o których autor napisał. Najwidoczniej pierwszy Larry czy seria Spellcasting bardziej mu się spodobały od np. The Dig i The Beast Within, także chyba trzeba będzie się przekopywać po wszystkich artykułach po kolei. :obraza:

wt 09 sie 2022, 00:12
Awatar użytkownika

Spotkałem się już z filmami interaktywnymi na Youtubie, ale nie w takiej jakości!

pt 10 lut 2023, 21:51
Awatar użytkownika

No widać napracowanie. Trafiłem na sekwencje, w których Markiplier staje się animowany (niby jakby poklatkowo/kukiełkowo) i też bardzo fajnie to wyszło.

Widać też, że YouTube do filmów interaktywnych się nadal nie nadaje, ale w tym wypadku główny bohater pewnie się uparł.

sob 11 lut 2023, 00:35
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7