Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy Dzisiaj jest pt 08 gru 2023, 11:31

Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Nowinki 2.01 
Autor Wiadomość

Post Re: Nowinki 2.01
Od lat tak nie czekałem na żadną przygodówkę, jak na Return to Monkey Island. To ma być alternatywna kontynuacja wydarzeń z LeChuck's Revange według Rona Gilberta - zatem wracamy do korzeni! Od lat marzyłem o tym, żeby Ron Gilbert mógł opowiedzieć swoją Monkey Island 3a - i wreszcie się doczekałem. A myślałem, że to marzenie się nigdy nie spełni - prawdziwy cud! :)

śr 06 kwie 2022, 18:45
Awatar użytkownika

Cudne jest też to, że wróciło stare-nowe logo Lucasfilm Games. Ten zdeformowany hipek, którego Lucas używał w latach 2005-21, to była kompletna pomyłka.

czw 07 kwie 2022, 07:57

Chyba będę potrzebował chwili, żeby się przyzwyczaić do tego stylu graficznego: RTMI gameplay trailer.

śr 29 cze 2022, 08:26
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

Co tam trailer, ale jaką stronę zrobili!
Ron Gilbert z ekipą pokazali w Thimbleweed Park, że jeśli chodzi o zagadki, humor, dialogi i oprawę to można spać spokojnie. Mam tylko pewne obawy odnośnie zakończenia, mam nadzieję, że czegoś tak głupiego jak w TP nie powtórzą.

śr 29 cze 2022, 17:26
Awatar użytkownika

Z wczorajszo-dzisiejszej ceremonii The Game Awards...

As Dusk Falls wygrywa w kategorii Najlepsza gra zaangażowana (nagrodę wręczają Ken i Roberta!)

...a Stray w kategori(ach) Najlepsza gra niezależna/debiut.

pt 09 gru 2022, 22:49

Nowa polska gra nam się szykuje: Brassheart.
Na GOGu jest już demo, ale nie miałem jeszcze okazji sprawdzić...

śr 01 lut 2023, 09:30
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

No jednak się szykuje, bo już wydawało się, że będzie anulowana. Teraz nawet jeśli twórcy jej nie dokończą, to przynajmniej zostanie po niej demo.

śr 01 lut 2023, 18:15

Broken Sword powraca!
I to w aż dwóch odsłonach :o
No i żeby nie było bez kontrowersji: przy udziale AI :buhaha:
Więcej tutaj.

śr 23 sie 2023, 21:02
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

Elum pisze:
Z wczorajszo-dzisiejszej ceremonii The Game Awards...

As Dusk Falls wygrywa w kategorii Najlepsza gra zaangażowana (nagrodę wręczają Ken i Roberta!).

Należało im się. Ograłem większość najważniejszych tytułów z poprzedniego roku i powiadam wam, że poza nową Syberią, tylko As Dusk Falls tak mnie wciągnęło, że nie mogłem oderwać się od kompa. W drugiej połowie gry tempo i napięcie trochę siada, ale pierwsza połowa dostarcza takie przeżycia, że można spaść z fotela!
Houdini pisze:
Broken Sword powraca!
I to w aż dwóch odsłonach :o
No i żeby nie było bez kontrowersji: przy udziale AI :buhaha:
Więcej tutaj.

Obydwa projekty zapowiadają się nieźle, choć w Parzival's Stone niestety widać mały budżet. Trójwymiarowe tła z ręcznie rysowanymi teksturami wyglądają super, no ale postacie na zbliżeniach przypominają czasy BS4. No i chyba Stobbart będzie miał innego aktora podkładającego głos.

Remaster Templariuszy również budzi pewne zastrzeżenia. Dobrze, że od początku tak szczegółowo omówili użycie AI, ale efektu końcowego czyli animacji postaci w samej grze nie pokazali, bo na trailerze mamy tylko odnowione intro. Tyle tłumaczenia i nie pochwalili się jak im to wyszło?

śr 23 sie 2023, 23:29
Awatar użytkownika

W tej nowej grze bohaterowie ruszają się jak w jakimś fanowskim projekcie. A w nowym remasterze, skoro się nie pochwalili, animacje najwidoczniej wyglądają jeszcze gorzej. ;)

Na pierwszy rzut oka w remasterze rażą mnie też pewne zmiany już w pierwszej lokacji. Nie rozumiem na ten przykład dlaczego zupełnie zniknął ślad po wybuchu na podłodze (screen porównawczy). Nie pasował do sceny, bo wyglądał zbyt brudno, nieestetycznie? A może algorytm AI uznał go za nieistotny? :niesmialy:

Trochę niepokojące są również te zmiany w treści, by bardziej przystawała do 2023 roku. Przypomina mi to autocenzurę jaką Amanita poddała Chuchla, gdy zmienili kolor kłębka kurzu z czarnego na pomarańczowy, bo widocznie też był zbyt brudny. :P

czw 24 sie 2023, 16:58

jarecki83 pisze:
No i chyba Stobbart będzie miał innego aktora podkładającego głos.

W zwiastunie słychać głos Rolfa Saxona, więc zmian raczej się nie spodziewam.

czw 31 sie 2023, 16:17
Awatar użytkownika

O, Vicek.

Bytomianin Tomasz Ostafin pracuje nad nową grą, która najprawdopodobniej nie będzie Papeturą 2. No chyba, że ten pomarańczowy chuchlopodobny (tutaj wygląda na przygaszonego, za to tu jest w swoim żywiole), ma być czarnym charakterem. ;)

pt 01 wrz 2023, 21:52
Awatar użytkownika

31 października odbyła się premiera Silent Hill: Ascension. Gra zapowiadana była jako interaktywny film/serial (a nie kolejny z serii survival horror), dlatego już prawie opisałem ją w przygodoskopowej encyklopedii. Ale ostatecznie wyszła z tego bardziej ciekawostka, co najwyżej do rzutu okiem.

Jeśli dobrze rozumiem, każdy epizod/odcinek Ascension transmitowany/streamowany jest na żywo, a o losach bohaterów decydują w głosowaniu wszyscy oglądający (jak w czasach Kinoautomatu ;)). Problem w tym, że głosy można sobie tutaj... oficjalnie dokupić. Albo więc uczestniczymy w grze ze świadomością, że nasz głos jest mniej ważny od innych. Albo płacimy, tylko za co? Żeby mieć złudzenie większego wpływu na wybór ścieżki w filmie interaktywnym? :lol:

Ciekawe, że przy Ascension pracuje m.in. Senscape/Agustin Cordes. Wkopali się trochę jak Daedalic w Golluma.

[edit]
Spodobały mi się te nagłówki recenzji:
"Silent Hill: Ascension's proposed voting system makes it feel like a bizarre mass social experiment"
"Silent Hill fans say Ascension 'makes the pachinko game look like a heartfelt passion project'"

ndz 05 lis 2023, 21:55
Awatar użytkownika

Wart odnotowania wczorajszy post Marcina "Bzyka" Drewsa na grupie Hard Reset o tzw. "spolszczeniu" Indiany and the Fate of Atlantydy, które wyszło parę dni temu. Pod postem podpisuję się wszystkimi kończynami/odnóżami, komentarzy na razie nie czytałem.

Powtórzę to, co już może gdzieś kiedyś napisałem. Szkoda, że Madzius nie skończyła swojego tłumaczenia.

czw 16 lis 2023, 19:49
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7