Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy Dzisiaj jest śr 15 lip 2020, 01:00



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
upgrade kompa - prosze o porade 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn 21 lut 2005, 16:37
Posty: 72
Lokalizacja: Wioska Gungan
Odpowiedz z cytatem
Post upgrade kompa - prosze o porade
Witajcie, w te wakacje mam w planach troche unowoczesnic moj archaiczny sprzet, a ze jesli chodzi o hardware'owa kwestie noobem jestem najzwyklejszym w lamerski sposob pytam wprost - jaka karte radzicie kupić żebym mogl sie cieszyć pieknym obrazem w "Dreamfallu"?

Zdaje sobie oczywiscie sprawe ze wymagania gry nie sa tajemnica i wszystko moglbym ustalic na ich podstawie, ale stwierdzenie typu "karta graficzna 128 MB z tym i z tym" z wyzej podanych przyczyn mi nie pomaga.

_________________
"Problem w tym, że w Ameryce nie używamy dokumentów.
Wie pan, to mały kraj. Wszyscy się tam znają..."
- Post Mortem


śr 21 cze 2006, 23:11
Zgłoś ten post
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr 23 lut 2005, 11:20
Posty: 551
Lokalizacja: Uć/$DC
Odpowiedz z cytatem
Post 
Powiedz jaki masz sprzęt, powiedz ile masz do wydania. Bo jak podejrzewam, zmiana karty graficznej będzie się wiązała z wymianą płyty głównej (chyba, że chcesz się trzymać zupełnie nierozwojowego AGP), a co za tym idzie procesora, pamięci i zapewne zasilacza (i obudowy jeżeli masz naprawdę starego kompa).
Lepiej kup Xboxa :)

_________________
http://www.pokepl.info - Całkiem nowe PoKE

Obrazek


śr 21 cze 2006, 23:21
Zgłoś ten post
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn 21 lut 2005, 16:37
Posty: 72
Lokalizacja: Wioska Gungan
Odpowiedz z cytatem
Post 
Wydać na karte moge do 500 zł, reszty sprzetu nie planuje zmieniac (szczegolnie, ze plyta i procesor maja poltora roku) a o ile wiem plyta glowna ma owe nierozwojowe złacze AGP ;) Procek to Athlon XP o predkosci 2 GHZ [to ma to jakies znaczenie w przypadku wymiany karty?]

Cytuj:
Lepiej kup Xboxa Uśmiech się

Niby wyjscie dobre, ale jakos nie widzi mi sie potem wydawac na gry 200 zł :|

_________________
"Problem w tym, że w Ameryce nie używamy dokumentów.
Wie pan, to mały kraj. Wszyscy się tam znają..."
- Post Mortem


czw 22 cze 2006, 15:19
Zgłoś ten post
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr 23 lut 2005, 11:20
Posty: 551
Lokalizacja: Uć/$DC
Odpowiedz z cytatem
Post 
Jackson pisze:
Wydać na karte moge do 500 zł, reszty sprzetu nie planuje zmieniac (szczegolnie, ze plyta i procesor maja poltora roku) a o ile wiem plyta glowna ma owe nierozwojowe złacze AGP ;) Procek to Athlon XP o predkosci 2 GHZ [to ma to jakies znaczenie w przypadku wymiany karty?]

Miałby, gdybyś miał starego Athlona. Za takie pieniądze, to można by się rozejrzeć za Geforce 6600 (może nawet 6600GT) bądź Radeonem X1600 Pro. Ale przyznam się bez bicia, że nie wiem jak Dreamfall będzie na tym działał. Pewnie wystarczyć, chociaż z tym różnie bywa.

Jackson pisze:
Cytuj:
Lepiej kup Xboxa Uśmiech się

Niby wyjscie dobre, ale jakos nie widzi mi sie potem wydawac na gry 200 zł :|

Kupiłem _jedną_ grę za 200 zł Na ponad 20. Większość z nich kosztowała poniżej 100zł. Still Life na ten przykład kosztował mnie 20 zł. Farhentheit miał mnie kosztować 60zł, niestety za późno zamówiłem i Amazon wszystkie już wyprzedał.

_________________
http://www.pokepl.info - Całkiem nowe PoKE

Obrazek


czw 22 cze 2006, 16:56
Zgłoś ten post
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt 18 lut 2005, 19:52
Posty: 2374
Lokalizacja: Schwientochlowitz
Odpowiedz z cytatem
Post 
Reptil3 miesiąc temu pisze:
Ale przyznam się bez bicia, że nie wiem jak Dreamfall będzie na tym działał. Pewnie wystarczyć, chociaż z tym różnie bywa.

Protestuję! Mój GF6600GT z Dreamfallem radzi sobie bez najmniejszych problemów 8)


pt 21 lip 2006, 21:00
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw 10 mar 2005, 13:35
Posty: 1021
Lokalizacja: Adrianopolis
Odpowiedz z cytatem
Post 
Elum, "szczęśliwy posiadacz komputera z procesorem Pentium 200 MMX i z tego powodu zmuszony do grania w te wszystkie archaiczne przygodówki LucasArts i nie tylko" pisze:
Mój GF6600GT z Dreamfallem radzi sobie bez najmniejszych problemów 8)

W dzisiajszych czasach już nikomu nie można wierzyć :obraza: ;)


pt 21 lip 2006, 22:28
Zgłoś ten post
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz 20 lut 2005, 16:47
Posty: 726
Lokalizacja: pomiedzy Katowicami a Krakowem
Odpowiedz z cytatem
Post 
Elum--> prosze, wytlumacz sie :), bo sama tez umieram z ciekawosci. Kupiles nowy komputer i sie nie pochwaliles? :gugu: Jakims cudem zdolales polaczyc Pentium 200 i GF6600? :o


ndz 23 lip 2006, 11:31
Zgłoś ten post
Wyświetl profil ICQ
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 7 ] 

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Możesz tworzyć nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.