Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy Dzisiaj jest wt 04 sie 2020, 05:02



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Rura pełna niespodzianek 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob 19 lut 2005, 18:30
Posty: 800
Lokalizacja: Wrocław
Odpowiedz z cytatem
Post Rura pełna niespodzianek
Nikt jeszcze problemów z grą Полная Труба zapewne nie ma, ale nie mogę odmówić sobie przyjemności założenia tematu, w którym pojawiać się będą pytania i odpowiedzi związane z odzyskiwaniem rannych kapci :D

Na początek pozwolę sobie przekleić tutaj krótki przepis na odetkanie Rury...

1. Bierzemy jeden oryginalny krążek Pełen Truby.
2. Nie instalujemy!
3. Kopiujemy wszystko na dysk.
4. Zmieniamy nazwę pliku 'Полная Труба.msi' na dowolną inną.
5. Edytujemy plik Setup.ini, gdzie zmieniamy odpowiednio wpis PackageName.
6. Instalujemy wierząc, że robimy dobrze, bo i tak niczego nie widać :)

Sprawdzone, to działa!

BTW, piąte piętro padło już pod naporem moim i syna, mogę więc się do tego miejsca wymądrzać :lol:

_________________
Psychonauts to świetna przygodówka
Główny Urząd Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk


pn 25 kwie 2005, 20:38
Zgłoś ten post
Wyświetl profil

Rejestracja: czw 17 mar 2005, 22:57
Posty: 94
Lokalizacja: Z przedszkola
Odpowiedz z cytatem
Post 
Cholera, czy ja jeste niedorozwinięty? Bo jakos nie wiem za bardzo, o co ci chodzi, może powinienen sie nie odzywać? :D

_________________
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce!


pn 25 kwie 2005, 21:56
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob 19 lut 2005, 18:30
Posty: 800
Lokalizacja: Wrocław
Odpowiedz z cytatem
Post 
To ja może szybko uzupełnię...

Chodzi o grę Полная Труба 8)

_________________
Psychonauts to świetna przygodówka
Główny Urząd Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk


pn 25 kwie 2005, 21:59
Zgłoś ten post
Wyświetl profil

Rejestracja: czw 17 mar 2005, 22:57
Posty: 94
Lokalizacja: Z przedszkola
Odpowiedz z cytatem
Post 
Ah, no tak, jak mogłem tego nie zauważyć :) Kiedyś pożyczyliśmy od kolegi Egypt 2 po rosyjsku - żeby nie było wątpliwości - mówią rosyjski nie chodzi mi o "bazarowy" polski :) Autentyczny Egypt 2 z Rosji. Mam pytanie, jak ty robisz te... cyrylice, bukwy, hieroglify czy jak to tam sie zwie :) ?

_________________
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce!


pn 25 kwie 2005, 22:04
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob 19 lut 2005, 18:30
Posty: 800
Lokalizacja: Wrocław
Odpowiedz z cytatem
Post 
Pierwsza przesyłka poszła, druga już się szykuje...

Ostateczne wyniki losowania to: 15 za grę, 4 cła, 0.8 - koperta, 4.4 - polecony z dopałką, 3.5 - pobranie. Razem 24.2 lub 27.7, jak kto lubi :)

Tytuł gry kopiuję z oficjalnej strony, a gdy tak zrobić nie mogę, korzystam z Character Map...

Update: Trzy poszły, czwarta jest już gotowa.

_________________
Psychonauts to świetna przygodówka
Główny Urząd Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk


wt 26 kwie 2005, 16:55
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz 20 lut 2005, 16:47
Posty: 726
Lokalizacja: pomiedzy Katowicami a Krakowem
Odpowiedz z cytatem
Post 
Mam!
Wlasnie dostalam swoj kawaleczek rury :mrgreen: . Dzieki, kNOT!
Zainstalowalam wg poradnika (podejrzewam, ze ten patent z .msi i z innymi ros. grami bedzie dzialac).
Sparwdzilam - kapec sprawnie wpadl do rury, a za nim tak samo sprawnie wpadl Wujcio. Wiec wszystko dziala :D.
Niestety, nie mam teraz czasu na granie :(.


czw 28 kwie 2005, 11:36
Zgłoś ten post
Wyświetl profil ICQ

Rejestracja: czw 17 mar 2005, 22:57
Posty: 94
Lokalizacja: Z przedszkola
Odpowiedz z cytatem
Post 
Jakby co, mam w domu kreta rurowego, może komus pomoże? :)

_________________
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce!


czw 28 kwie 2005, 15:01
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob 19 lut 2005, 18:30
Posty: 800
Lokalizacja: Wrocław
Odpowiedz z cytatem
Post 
No to tradycyjnie zacznę od statystyk: pierwsze dwie Rury trafiły we właściwe ręce, kolejne dwie już są w drodze, jedna biedna czeka na zew przyszłego właściciela. W zapasie coś jeszcze zostało!

Sam czasu na granie od soboty nie miałem. Może pojutrze z synem razem znowu zagramy...

_________________
Psychonauts to świetna przygodówka
Główny Urząd Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk


czw 28 kwie 2005, 19:03
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob 19 lut 2005, 19:19
Posty: 238
Lokalizacja: Bahrain
Odpowiedz z cytatem
Post 
jak to juz gdzies pisalem mam i gram ;)

_________________
Samuś Sprytuś Zabijaka


czw 28 kwie 2005, 20:32
Zgłoś ten post
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz 20 lut 2005, 16:47
Posty: 726
Lokalizacja: pomiedzy Katowicami a Krakowem
Odpowiedz z cytatem
Post 
Utknelam na 3 pietrze.
Jeden stwor ciagnie za nitke i zmiena + na -, drugi kreci jakis mlynek, a trzeci udaje kukulke zegarowa - nic nie moge z nimi zrobic. Mam tylko mlotek.
W nastepnym pokoju siedzi posrod powykrzywianychn sztuccow chyba Sloniczynka (sadzac po kasztaltach i wadze), popija cos z kubka i patrzy na "jakby zegarek" - tu w ogole wszystko nie aktywne.

Juz nigdzie nic nie moge zabrac. Jedynie w piwnicy, na samym dole, gdzie graja w domino jest aktywna butelka, ale nie moge jej zabrac.

Prosze o pomoc tu i na GOLu.
Obrazek:
http://www.gry-online.pl/S055_forum.asp?ID=3673058&WID=3646018

EDIT:
Czemu tu zegar jest godzine do tylu?


Ostatnio zmieniony ndz 01 maja 2005, 14:24 przez Ines, łącznie zmieniany 1 raz



sob 30 kwie 2005, 20:07
Zgłoś ten post
Wyświetl profil ICQ
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob 19 lut 2005, 18:30
Posty: 800
Lokalizacja: Wrocław
Odpowiedz z cytatem
Post 
Do czego służą stworki ze sznureczkami sam jeszcze nie wiem. Kukułka nie jest wcale kukułką, bezczelnie pluje na tego na dole, który o niczym innym przez to nie marzy, tylko jak zamknąć to przeklęte 'okienko'. Korbka okażę się bardzo przydatna, szukaj drugiego 'jakby zegarka', młotek służy do walenia, więc wal, nawet gdy normalnie byś tego nie zrobiła :lol:

_________________
Psychonauts to świetna przygodówka
Główny Urząd Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk


ndz 01 maja 2005, 12:45
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz 20 lut 2005, 16:47
Posty: 726
Lokalizacja: pomiedzy Katowicami a Krakowem
Odpowiedz z cytatem
Post 
kNOT pisze:
... Korbka okażę się bardzo przydatna, szukaj drugiego 'jakby zegarka', młotek służy do walenia, więc wal, nawet gdy normalnie byś tego nie zrobiła :lol:


Domyslam sie, o korbce o podobny lecz "ukryty" zegarek znalazlam dwa pokoje wczesniej (screen):
http://www.gry-online.pl/S055_forum.asp?ID=3675976&WID=3646018
Mlotkiem tylko zalepione dziury w scianie obok niego wybilam, a na zegarku to nie zrobilo zadnego wrazenia. Nadal tkwie w miejscu. Nie wiem, gdzie jeszcze tym mlotem trzeba walnac? :(
A moze trzeba to po prostu zrobic odpowiednia ilosc razy?

EDIT:
Na 3 pietrze wszystko obstukane po raz n-ty bez skutku, ide z powrotem na 2, moze tam trzeba cos rozwalic... Ehh, logika tego swiata jest jakas dziwna... :)

EDIT 2:
OK, jestem na 1 pietrze, jest to koszmarne miejsce z myszami na linkach, pamietam z dema :).


ndz 01 maja 2005, 15:41
Zgłoś ten post
Wyświetl profil ICQ
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob 19 lut 2005, 18:30
Posty: 800
Lokalizacja: Wrocław
Odpowiedz z cytatem
Post 
Kręcący korbką bardzo chce stanąć wyżej, daj mu więc coś, na co będzie mógł się wdrapać. A młotkiem można zrobić to, do czego zwykle pięść starcza, gdy jakiś automat (...) połknie, a życzenia nie spełni :lol:

BTW, ktoś jeszcze może nie dostał?

_________________
Psychonauts to świetna przygodówka
Główny Urząd Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk


ndz 01 maja 2005, 18:56
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz 20 lut 2005, 16:47
Posty: 726
Lokalizacja: pomiedzy Katowicami a Krakowem
Odpowiedz z cytatem
Post 
Problem na 5 pietrze.
Pisze na GOLu, bo tam obrazki moge zamieszczac, a tu nie umiem.


ndz 01 maja 2005, 23:53
Zgłoś ten post
Wyświetl profil ICQ
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt 18 lut 2005, 19:52
Posty: 2376
Lokalizacja: Schwientochlowitz
Odpowiedz z cytatem
Post Utknąłem w Rurze...
Odebrałem przesyłkę (z powodów różnistych dopiero dzisiaj) i... niestety mam pierwszy problem. Przy kopiowaniu z płyty na dysk Полная Труба.msi wywala mi komunikat o błędzie systemu plików. Żeby było weselej we właściwościach Полная Труба.msi wygląda u mnie tak:

http://www.gry-online.pl/s055_forum.asp ... ID=3646018

WTF??? Cholera, może to Win 98 się pieprzy? :| Przy okazji, ile u Was zajmują dane z grą?


śr 04 maja 2005, 17:42
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Możesz tworzyć nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.