Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy Dzisiaj jest śr 15 lip 2020, 00:25



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Runaway 2 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt 24 sie 2007, 20:32
Posty: 397
Odpowiedz z cytatem
Post Runaway 2
Dzińdybryk! Mam kolejny problem - a właściwie pytanie.
Wybrałam instalację minimalną. Kilka razy włączałam grę, żeby przejść pierwszy rozdział, potem doszłam do drugiego , zapisałam grę, wyłączyłam, włączyłam - a tu bach! Niespodzianka! Plansza : Zainstalowano rozdział 2, odinstalowuje rozdział drugi, instaluje rozdział pierwszy - gra wchodzi od początku, wybieram ostatniego save'a - znowu plansza "odinstalowuję rozdział pierwszy", "instaluję drugi"!

Da się wprawdzie grać ale ... macie jakieś rady?

[spojler?] Ach - no i ma ktoś save'a po tym jak dojdzie sie już do drzwi piwnicy ? Bo kiedy wyciągnęłam masło ze śmietnika to gra mi się wyłączyła...

[spojler]


czw 17 kwie 2008, 15:45
Zgłoś ten post
Wyświetl profil

Rejestracja: pt 02 gru 2005, 18:22
Posty: 382
Odpowiedz z cytatem
Post 
Wybierz instalację "maksymalną" :) . Ja mam prawdopodobnie "skopaną" płytkę :plask: :plask: .

_________________
mendosa = konik szachowy


czw 17 kwie 2008, 17:18
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt 24 sie 2007, 20:32
Posty: 397
Odpowiedz z cytatem
Post 
w sumie chyba nie ma innego wyjścia ale aż sie nie chce wierzyć, że to tak "bezmyślnie pomyślane" z tą instalacją... Dzięki :)


pt 18 kwie 2008, 18:45
Zgłoś ten post
Wyświetl profil

Rejestracja: pt 02 gru 2005, 18:22
Posty: 382
Odpowiedz z cytatem
Post 
Ja natomiast, mimo czterech prób, nie byłem w stanie zainstalować Runaway (pod koniec instalacji wyskakiwał komunikat o brakującym pliku), dopiero wykonanie obrazu płyty i zamontowanie go w Daemonie rozwiązało problem (inna sprawa, że obraz płyty "robił się" ponad godzinę). A z tym rozdziałowym systemem instalacyjnym to po prostu przegięcie - właściwie po jakiego czorta dano nam do wyboru opcję, która nie działa? To znaczy niby działa, ale jest to potwornie niewygodne.

_________________
mendosa = konik szachowy


sob 19 kwie 2008, 12:34
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn 16 lip 2007, 14:22
Posty: 389
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Odpowiedz z cytatem
Post 
Kiedy zobaczyłam, że wymagane miejsce to prawie 6G wahałam się czy instalować pełną, czy minimalną, teraz cieszę się, że jednak wybrałam pełną. Inna sprawa, że w trakcie instalacji zdążyłam wyjść i zrobić zakupy, listy mam nadzieję, nie muszę przedstawiać :D W każdym razie w dwóch wężykach postałam i wróciłam dokładnie na zakończenie :P

Jeżeli dalej Klaymen potrzebujesz save'a, to mogę spreparować :]


sob 19 kwie 2008, 18:14
Zgłoś ten post
Wyświetl profil WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt 24 sie 2007, 20:32
Posty: 397
Odpowiedz z cytatem
Post 
Już nie potrzeba - pogoniłam znacznie dalej :) Dzięki


sob 19 kwie 2008, 18:42
Zgłoś ten post
Wyświetl profil

Rejestracja: śr 16 kwie 2008, 18:15
Posty: 112
Lokalizacja: Z puszczy.
Odpowiedz z cytatem
Post 
Tez miałem małe problemy z instalką. Pomijam ogolnie "strach", jaki mną owładnąl, kiedy po jakichś kilkunastu minutach było 6% postępu... :)
Za to dalej się mile zdziwiłem.
Po przeczytaniu recenzji jackowskego oczekiwałem ciągłych nieprzerywanych gadek bohatera. Chyba jednak coś poprawiono, bo działa zarówno Esc, jak i PPM, więc przydługie monologi po klilnięciu po raz któryś tam na tym samym elemencie nie nuży i co najważniejsze, ciśnienia nie podnosi. ;)


ndz 20 kwie 2008, 21:21
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt 24 sie 2007, 20:32
Posty: 397
Odpowiedz z cytatem
Post 
ja usypiałam przy niektórych dialogach... Skróciłabym mniej więcej o 3/4 i myślę, że było by w sam raz.


ndz 20 kwie 2008, 21:42
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt 24 sie 2007, 20:32
Posty: 397
Odpowiedz z cytatem
Post 
W końcu jednak nie przeszłam - odłożyłam tę grę.
Jak dla mnie jest za kolorowa, humor jakoś do mnie nie trafia.
Mimo, że można się pośmiać w paru miejscach - nie podoba mi się.
nawet Cicely i Arczi nie uratowali sytuacji...

A jak tam Wasze wrażenia?


śr 23 kwie 2008, 21:26
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt 18 lut 2005, 19:52
Posty: 2374
Lokalizacja: Schwientochlowitz
Odpowiedz z cytatem
Post 
O wrażeniach rozmawiamy w tym wątku.


śr 23 kwie 2008, 21:33
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt 24 sie 2007, 20:32
Posty: 397
Odpowiedz z cytatem
Post 
o, przepraszam. Znowu się zagapiłam...


śr 23 kwie 2008, 21:38
Zgłoś ten post
Wyświetl profil

Rejestracja: śr 16 kwie 2008, 18:15
Posty: 112
Lokalizacja: Z puszczy.
Odpowiedz z cytatem
Post 
A czy stało się coś strasznego? :|


czw 24 kwie 2008, 07:53
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt 18 lut 2005, 19:52
Posty: 2374
Lokalizacja: Schwientochlowitz
Odpowiedz z cytatem
Post 
Oczywiście, że nie. Ja tylko stwierdziłem fakt. Ten wątek jest od rozwiązywania problemów grą, a od dyskusji jest inny. Coś pomyliłem? ;)


czw 24 kwie 2008, 08:04
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt 22 lut 2005, 11:43
Posty: 2235
Lokalizacja: Chorzów
Odpowiedz z cytatem
Post 
Lechiander pisze:
A czy stało się coś strasznego? :|


Aż tak nie, ale sam przyznasz, że lepiej się porusza po forum, gdy posty są pogrupowane tematycznie. Wiem, że nie zawsze się to da, bo z dyskusji wychodzą różne rzeczy.

_________________
Ostatnio skończone: Lost Grimoires 2: Shard of Mystery PL (60%), Grandpa's Table PL (50%), Tales (75%), Lost Grimoires 3: The Forgotten Well PL (60%)
Gram: Mosaic PL
W tle: Operencia: Stolen Sun PL, Baba is You


czw 24 kwie 2008, 08:05
Zgłoś ten post
Wyświetl profil

Rejestracja: śr 16 kwie 2008, 18:15
Posty: 112
Lokalizacja: Z puszczy.
Odpowiedz z cytatem
Post 
OK, OK. ;-)

No to mam(y) problem...
Jak odkryć chatę , coby Kaimi, czy jak mu tam (ten kuternoga) mógł resować papugę... ooops, kakadu. ;-)

Poproszę tylko o podpowiedzi!!!

Kartkę z namiarami geograficznymi mam.
Wykrywacz metalu też.




A już myślałem, że będzie to pierwsza przygodówka skończona całkowicie i bezdyskusyjnie przez mnie samego..., ehhhh... :-(


czw 24 kwie 2008, 19:23
Zgłoś ten post
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Możesz tworzyć nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.