Autor |
Wiadomość |
Elum
Rejestracja: pt 18 lut 2005, 18:52 Posty: 2389 Lokalizacja: Schwientochlowitz
|
 Naga prawda o czytelnikach Przygodoskopu
Zabawne, ilu zagubionych internautów odwiedza codziennie Przygodoskop. Zwłaszcza mam na myśli tych, którzy trafiają na naszą stronę wpisując w Google wybrane słowa kluczowe. TUTAJ zobaczycie świeży screenshot z przygodoskopowych statystyk. Najciekawsze pozycje zaznaczyłem na czerwono.  Chyba zacznę takie keywords kolekcjonować i zrobię kiedyś jedną, długą listę. 
|
czw 10 cze 2010, 15:22 |
|
 |
jackowsky
Rejestracja: wt 22 lut 2005, 10:43 Posty: 2256 Lokalizacja: Chorzów
|
zaraz się poprawi ta o "wyschniętym flamastrze" bo z ciekawości sprawdzę gdzie zaprowadzi  Nagiego Mroczka sprawdzał nie będę
[EDIT]Już wiem, na trzecim miejscu jest solucja do Runaway
Mroczka nadal nie sprawdzam  [/EDIT]
_________________ Ostatnio skończone: Röki PL (80%), Archaica: The Path of Light PL (60%), Risen 2: Mroczne Wody (60%), Willy Morgan and the Curse of Bone Town (70%) Gram: Toonstruck W tle: The Outer Worlds PL, Baba is You
|
czw 10 cze 2010, 17:27 |
|
 |
tetelo
Rejestracja: czw 10 mar 2005, 12:35 Posty: 1021 Lokalizacja: Adrianopolis
|
Między nami blogerami  powiem Wam , że po to głównie zaglądam do statystyk, by się pośmiać z takich kwiatków. Chciałabym zobaczyć minę gościa, który po wpisaniu w wyszukiwarce "GROM ćwiczenia" wylądował na blogu poświęconym grom, a dokładnie Gray Matter. 
|
czw 10 cze 2010, 17:33 |
|
 |
Elum
|
jackowsky pisze: Mroczka nadal nie sprawdzam Fakt, od czasu gdy Google na pierwszej stronie wyników wyszukiwania zaczęło pokazywać też obrazki, ryzykownych kombinacji słów kluczowych lepiej nie używać.  tetelo pisze: powiem Wam , że po to głównie zaglądam do statystyk, by się pośmiać z takich kwiatków
Jeśli mnie pamięć nie myli...
EDIT:
O, już znalazłem. Przypomniał mi się ten wpis na Twoim drugim blogu. 
|
czw 10 cze 2010, 19:51 |
|
 |
Elum
|
Co należy wpisać w Google, żeby trafić na Przygodoskop?  Poniżej trochę większa porcja ciekawych "słów kluczowych", które udało mi się znaleźć ostatnio w statystykach. Niektóre pozycje, wbrew pozorom, całkiem normalne (np. "prowizoryczny piecyk na drewno").
Cytuj: gra szreka przygodówka żeby grac gra rzut jeżem gra w przesówanie skrzynek wypychanie indyka-gra gra jedziesz na motorze i zostawiasz slady gra wyjdz z więzienna rzuć człowieka z shodów gra gra w której tniesz deski gra zabierz psu kość gra online rzut kamykiem jak otworzyć zamek w biurku cukierki lodowe z misiem burdel laski z kuby odpowiedzi do zadania 1.43 str 16 zapytaj latajacy maly gad kopalniany prowizoryczny piecyk na drewno jak zbudowaś stojak na wętki zaczep okrętowy drzwiowy czy mogę w pomieszczeniu gospodarczym trzymać kanistry opis czynności w robieniu tatuażu skrzynka pocztowa duza z miejscem na gazety z zamkiem szyfrowym gdzie napełnić można butle z ciekłym azotem przyczepiane kurtki kablem kradzież jak owinąć ramie bandazem benbenek z balona i z wiadra mysz czy moze zejsc po murze jak otworzyć stary sejf stetoskopem pentagram nad łóżkiem jak podpalić kartkę przez szkło powiększające stacja kolejowa jest obok kościoła przetłumacz na angielski automat na gumy na stojaku tajny chwyt pająka
|
pt 17 gru 2010, 18:40 |
|
 |
anka
Rejestracja: wt 10 paź 2006, 10:21 Posty: 953 Lokalizacja: Katowice
|
_________________ Byłam "zołzą" jestem "zołzą" i będę "zołzą" AC Odyssey
|
śr 22 gru 2010, 09:42 |
|
 |
Ines
Rejestracja: ndz 20 lut 2005, 15:47 Posty: 731 Lokalizacja: pomiedzy Katowicami a Krakowem
|
 Ihihi, ja nie bylam w stanie sobie wyobrazic, ze mozna formulowac zapytania do Google w podobny sposob .
Mnie najbardziej rozbawilo, ze na Przygodoskopie mozna sprobowac poszukac tego:
burdel laski z kuby
latajacy maly gad kopalniany
A na tym u mnie sie zawiesil Firefox:
tajny chwyt pająka
Teraz caly czas mysle - a co to takiego - ten tajny chwyt pajaka? No poprostu pojecia nie mam. 
_________________ Tra-la-la!
|
czw 23 gru 2010, 23:30 |
|
 |
Ascovel
Rejestracja: pn 02 lut 2009, 17:55 Posty: 277 Lokalizacja: Kraków
|
Ines pisze: A na tym u mnie sie zawiesil Firefox: tajny chwyt pająka Teraz caly czas mysle - a co to takiego - ten tajny chwyt pajaka? No poprostu pojecia nie mam. 
Trzeba było czytać komiksy o Spidermanie. 
|
pt 24 gru 2010, 01:41 |
|
 |
aegnor
Rejestracja: czw 05 maja 2005, 20:52 Posty: 1110 Lokalizacja: Tychy
|
Może warto by te spostrzeżenia ubrać w jakąś bardziej rozbudowaną literacko formę?
Tak jak np. na blogu Kapustki dotyczącym gier przygodowych?
http://kapustka.net/?p=1292
http://kapustka.net/?p=1299
http://kapustka.net/?p=1312
http://kapustka.net/?p=1322
http://kapustka.net/?p=1330
http://kapustka.net/?p=1336
Niepokoi mnie jednak obecność (choćby epizodyczna) na stronie osób, które poszukują informacji na temat:
Cytuj: jak otworzyć zamek w biurku przyczepiane kurtki kablem kradzież jak otworzyć stary sejf stetoskopem pentagram nad łóżkiem tajny chwyt pająka
_________________Moje przygodówkowe granie czeka na wenę. Tymczasem zdarza mi się coś skrobnąć o klockach LEGO.
|
pt 24 gru 2010, 10:02 |
|
 |
Virgo C.
Rejestracja: pt 18 lut 2005, 19:22 Posty: 1208 Lokalizacja: Kraków
|
Zakazana Planeta to nawet cyklicznie wrzuca takie wyniki na główna
http://www.zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=4768
_________________ Mądrość nie z wiekiem przychodzi, a prawość nie tylko starcom jest znana
Obecnie gram: Back to the Future, Ratchet&Clank:4za1
Ostatnio ukończona: Costume Quest
Ostatnio przeczytane: Filip L. Tyrmand
|
ndz 26 gru 2010, 11:38 |
|
 |
Elum
|
aegnor pisze: Tak jak np. na blogu Kapustki dotyczącym gier przygodowych? Na pewno miałeś na myśli gry przygodowe? Chętnie bym sobie jego opinie o przygodówkach poczytał, ale trafiam jedynie na notki o planszówkach lub szachach. BTW, jeden ździś: Cytuj: nagi marcin mroczek w kołobrzegu
Żałuję, ale nie potrafię tego sensownie skomentować. To mnie przerasta. 
|
wt 28 gru 2010, 12:24 |
|
 |
jackowsky
Rejestracja: wt 22 lut 2005, 10:43 Posty: 2256 Lokalizacja: Chorzów
|
Elum pisze: Cytuj: nagi marcin mroczek w kołobrzegu Żałuję, ale nie potrafię tego sensownie skomentować. To mnie przerasta. 
To akurat proste: Marcin nago się wykąpał w morzu w Kołobrzegu i z zimna pokazały mu się mroczki przed oczami. 
_________________ Ostatnio skończone: Röki PL (80%), Archaica: The Path of Light PL (60%), Risen 2: Mroczne Wody (60%), Willy Morgan and the Curse of Bone Town (70%) Gram: Toonstruck W tle: The Outer Worlds PL, Baba is You
|
wt 28 gru 2010, 13:49 |
|
 |
aegnor
Rejestracja: czw 05 maja 2005, 20:52 Posty: 1110 Lokalizacja: Tychy
|
Elum pisze: Na pewno miałeś na myśli gry przygodowe? Chętnie bym sobie jego opinie o przygodówkach poczytał, ale trafiam jedynie na notki o planszówkach lub szachach.
Ech, przejęzyczenie. Jako okoliczność łagodzącą nadmienię jednak, że wśród planszówek gracze też wyróżniają kategorię przygodowych. 
_________________Moje przygodówkowe granie czeka na wenę. Tymczasem zdarza mi się coś skrobnąć o klockach LEGO.
|
czw 30 gru 2010, 11:18 |
|
|