|
Autor |
Wiadomość |
Elum
Rejestracja: pt 18 lut 2005, 18:52 Posty: 2389 Lokalizacja: Schwientochlowitz
|
 Przygodoskop A.D. 2006
Ufff. Długo się zbierałem, ale się zebrałem i wreszcie zabrałem. Za nadrabianie zaległości znaczy się. Po pierwsze secundo. To wstyd, żeby na stronie o grach przygodowych głupiego screena z (jakiejkolwiek) gry przygodowej trzeba było szukać godzinę! Między innymi dlatego właśnie w ostatnich dniach wtłoczyłem na serwer świeżą porcję screenshotów, którymi do końca wiosny (podobno wczoraj się zaczęła) chciałbym obdarować każdą grę w naszej Encyklopedii. Po drugie secundo - nieszczęsny link do forum. Powinien się już pojawiać na podstronach Przygodoskopu od 001 do 040 oraz wszystkich innych (artykuły, njusy itp. itd.). Jeśli zauważycie, że gdzieś nie działa - krzyczcie! Resztę będę uzupełniał równolegle ze screenami (skoro i tak muszę modyfikować większość plików, wolę to robić za jednym podejściem). Po trzecie secundo - statystyki. Do tej pory mieliśmy jedynie przybliżone (ponieważ kod licznika w naszym przypadku również trzeba wstawiać "ręcznie" na każdą podstronę). Wkrótce, mam nadzieję, wreszcie będziemy mieć takie z prawdziwego zdarzenia. Liczące każde wejście na stronę, każdego internautę (a nie tylko tych, którzy odwiedzają index.htm i jeszcze parę innych "punktów kontrolnych"). Na razie tyle. Poza tym, ale to już tak nawiasem mówiąc, chciałbym się jak najszybciej pozbyć tych paskudnych "chwilowy brak wpisu", które wciąż można znaleźć w kilku miejscach, to tu, to tam. Bo mi działają na nerwy 
|
wt 21 mar 2006, 20:08 |
|
 |
Galador
Rejestracja: śr 23 lut 2005, 00:31 Posty: 85 Lokalizacja: Świętochłowice
|
Podziwiam cię Elum.
_________________ "Rzeknij temu, kogo smutków dręczy wiele,
Że niedługo żyją smutki.
Jako radość rychło mija i wesele,
Tak i troski czas jest krótki."
z Baśni tysiąca i jednej nocy
|
sob 25 mar 2006, 00:00 |
|
 |
Elum
|
Czemu? Bo zamiast robić coś pożytecznego (grać na przykład) zajmuję się takimi duperelkami? 
|
sob 25 mar 2006, 00:29 |
|
 |
tetelo
Rejestracja: czw 10 mar 2005, 12:35 Posty: 1021 Lokalizacja: Adrianopolis
|
Chciałam tylko powiedzieć, że tak na moje wyczucie Galador wyraził to, co myśli milcząca zapracowana (?) większość.
BTW może zapytam jeszcze: wg jakiego klucza tworzona jest lista haseł Encyklopedii? Innymi słowy jakie warunki musi spełniać gra (poza znalezieniem autora wpisu), by się tam znaleźć - być tpp? wydana w Polsce? podobać się Redakcji?
Tak na wypadek gdyby ktoś kiedyś chciał ująć coś spoza listy...
|
sob 25 mar 2006, 15:41 |
|
 |
Elum
|
Eee, myślałem, że już to przerabialiśmy. Nie ma żadnego klucza, tetelo. Do Encyklopedii naprawdę trafić może KAŻDA komercyjna przygodówka (najlepszym przykładem jest Alfabet Śmierci  ). Więc jak tylko masz ochotę jakąś dodać (obojętnie czy z listy w wątku obok, czy spoza niej), nie ma problemu
Pozycje z listy "chwilowy brak wpisu" to nie redakcyjne sympatie  tylko gry, które doczekały się już recenzji, czy solucji, a opisu jakoś nie. W sumie w takich sytuacjach możnaby "encyklopedię.htm" pomijać, ale ja jednak lubię żeby ta "metka" z nazwą developera i datą wydania przy każdym tytule była. Poza tym to ułatwia wyszukiwanie.
|
sob 25 mar 2006, 18:51 |
|
 |
Davero
Rejestracja: wt 07 lut 2006, 12:06 Posty: 880 Lokalizacja: Wrocław
|
Cóż to za prowokacja na stronie głównej?
Demo Rivena podmienione na obrazek Daikatany i na dodatek wywiad z jakimś Johnem Remo... Rume... Romero! Kto to jest w ogóle?!  .
|
sob 01 kwie 2006, 10:54 |
|
 |
Ines
Rejestracja: ndz 20 lut 2005, 15:47 Posty: 731 Lokalizacja: pomiedzy Katowicami a Krakowem
|
Davero --> hihi, a probowales to "demo miesiaca" sciagnac? 
|
sob 01 kwie 2006, 11:59 |
|
 |
Davero
Rejestracja: wt 07 lut 2006, 12:06 Posty: 880 Lokalizacja: Wrocław
|
Jasne, że nie powstrzymałem się od kliknięcia (podobnie jak na wywiad). Dlatego napisałem "podmienione na obrazek Daikatany".
Widać, że się naczalstwu pierwszy dzień kwietnia podoba...
|
sob 01 kwie 2006, 14:08 |
|
 |
Elum
|
Niestety tylko film. Demo waży troszkę za dużo jak na możliwości naszego skromnego serwerka  (prawie 200MB). No chyba, że napiszecie petycję do GOL'a, żeby nam zwiększyli pojemność 
|
sob 01 kwie 2006, 16:25 |
|
 |
jackowsky
Rejestracja: wt 22 lut 2005, 10:43 Posty: 2256 Lokalizacja: Chorzów
|
Elum pisze: (...)No chyba, że napiszecie petycję do GOL'a, żeby nam zwiększyli pojemność 
Gdzie podpisać? 
_________________ Ostatnio skończone: Röki PL (80%), Archaica: The Path of Light PL (60%), Risen 2: Mroczne Wody (60%), Willy Morgan and the Curse of Bone Town (70%) Gram: Toonstruck W tle: The Outer Worlds PL, Baba is You
|
pn 03 kwie 2006, 07:06 |
|
 |
tetelo
|
dnia 20.02.05 w wątku "Forum, pani kaczko" Ines pisze: Czemu to "Ines napisal"?  Co to za mesko-szowinistyczne podejscie? Niech to Forum sobie wbije do czegos tam, ze i kobiety moga tu pisywac. 
Trochę to trwało, ale wreszcie "nadejszła wiekopomna chwila".
Małe a cieszy. Dzięki, Dobrzy Ludzie 
|
czw 06 kwie 2006, 10:10 |
|
 |
Ines
Rejestracja: ndz 20 lut 2005, 15:47 Posty: 731 Lokalizacja: pomiedzy Katowicami a Krakowem
|
O, nareszcie!
Drozda zawsze nadciagal w pore z pomoca w problematycznach momentach podczas grania (mnie pomagal jeszcze jak sie meczylam z Tajemnica srebrnego kolczyka) i tu tez  . Drozda - bardzo dobry z ciebie czlowiek, dziekuje.
Elumowi podziekowania, ze sie chcialo cos tam modyfikowac  .
A tetelo miedzy innymi za to, ze umie tak dobrze przytaczac jakies wczesniejsze wypowiedzi i cytaty. Dla mnie ta umiejetnosc jest godna podziwu. Naprawde nie wiem, jak ty to wszystko potrafisz wyszukac, czy tez zapamietujesz gdzi co "lezy"?
Ja ostatnio malo pisuje, bo nie mam czasu, ale i tak przyjemnie  .
|
czw 06 kwie 2006, 11:36 |
|
 |
tetelo
|
Ines pisze: Naprawde nie wiem, jak ty to wszystko potrafisz wyszukac, czy tez zapamietujesz gdzi co "lezy"? 
To kwestia włożenia wszystkiego do odpowiedniej szufladki i pamiętania "gdzie co leży" w głowie.
Zapamiętałam te Wasze przekomarzania ("stuprocentowa kobieta Ines napisał"  ), bo zastanawiałam się wtedy, czy może by się ujawnić na tym forum, no i to był jeden z tych tekstów, które mnie przekonały.
|
czw 06 kwie 2006, 21:38 |
|
 |
elemeledudek
Rejestracja: pn 21 lut 2005, 12:32 Posty: 774 Lokalizacja: Poland Katowice
|
Czy mnie sie tylko wydaje, czy Przygodoskop nadal chodzi na czasie zimowym???
_________________ Obecnie gram: Wiedźmin 2
|
śr 19 kwie 2006, 15:15 |
|
 |
Elum
|
elemeledudek pisze: Czy mnie sie tylko wydaje, czy Przygodoskop nadal chodzi na czasie zimowym???
Łeee tam. Godzina w lewo, godzina w prawo. Co za różnica 
|
śr 19 kwie 2006, 15:26 |
|
|