W tym roku minęło 10 lat od kiedy wziąłem się za Nelly Cootalot. Myślę, że jest to dobry moment, by powiedzieć sobie - wystarczy, już się w życiu natłumaczyłem (nie tylko na Przygodoskopie). Mój zapał do tłumaczenia przygodówek, który z każdym kolejnym rokiem przygasał coraz bardziej, niestety w roku 2023 wygasł/wypalił się do zera. Miałem nadzieję, że do tego czasu uda mi się jeszcze dokończyć Black Dahlię i Thimbleweed Park, niestety nie zdążyłem. Bardzo mnie to męczy, ale trudno.
Na pocieszenie, żeby tłumaczenia całkiem się nie zmarnowały, może jeszcze kiedyś nagram na przygodoskopowy kanał na youtube łoksru/plejsru obu gier z polskimi napisami. A przede wszystkim w końcu z(mini)recenzuję Thimbleweed Park. I przy okazji Delores.
Przyczyn tłumaczeniowego wypalenia przez lata uzbierało się przynajmniej kilka. Jeśli kogoś zainteresują szczegóły, to rozpiszę się bardziej. Po prostu nie chcę tego robić w jednym/pierwszym poście, bo byłby zbyt długi i pewnie chaotyczny.
Moderatorzy: Elum, aegnor, jackowsky
Re: To nie jest dobry czas na tłumaczenie przygodówek
Szkoda, ale rozumiem.
Ostatnio skończone: Beyond the Wall (50%), The InvinciblePL (80%), Shapik: The Quest (60%), Hope Lake PL (40%), Secret Files: Sam Peters PL (50%)
Re: Thimbleweed Park po polsku
Do roboty leniu, a się opierdalasz.Elum pisze: ↑wt 17 paź 2023, 20:08 Projektu niestety nie udało się uratować. Wytłumaczenie w wątku obok.
Re: Thimbleweed Park po polsku
Ale śmieszne
Ostatnio skończone: Beyond the Wall (50%), The InvinciblePL (80%), Shapik: The Quest (60%), Hope Lake PL (40%), Secret Files: Sam Peters PL (50%)
Re: To nie jest dobry czas na tłumaczenie przygodówek
Przeniosłem przemyślenia Krzycha z sąsiedniego wątku.
Obu tamtych wątków nie chciałbym zamykać, bo temat tłumaczenia obu gier pozostaje otwarty. Ale do dzielenia się takimi bardziej ogólnymi rozważaniami, refleksjami zachęcam tutaj.
Obu tamtych wątków nie chciałbym zamykać, bo temat tłumaczenia obu gier pozostaje otwarty. Ale do dzielenia się takimi bardziej ogólnymi rozważaniami, refleksjami zachęcam tutaj.