|
Autor |
Wiadomość |
Elum
Rejestracja: pt 18 lut 2005, 19:52 Posty: 2502 Lokalizacja: Schwientochlowitz
|
anka pisze: Spostrzegawczy
Czyli Jurand ze Spychowa też odpada? 
|
pn 31 sty 2011, 22:53 |
|
 |
anka
Rejestracja: wt 10 paź 2006, 11:21 Posty: 963 Lokalizacja: Katowice
|
 Wygrywa
Jackowsky!!!!!! brawo!!  Pizza z: 2x salami+ pieczarki+mózg fundatorki +jalapeno.
BTW, Zwycięzca nie odgadł. MacGyver. Nie pasuje. Ale lubię  MacGyver`a. 
_________________ Byłam "zołzą" jestem "zołzą" i będę "zołzą" AC Odyssey
|
śr 02 lut 2011, 03:09 |
|
 |
Virgo C.
Rejestracja: pt 18 lut 2005, 20:22 Posty: 1208 Lokalizacja: Kraków
|
Ooo, to nie chodziło o Sherlocka?
_________________ Mądrość nie z wiekiem przychodzi, a prawość nie tylko starcom jest znana
Obecnie gram: Back to the Future, Ratchet&Clank:4za1
Ostatnio ukończona: Costume Quest
Ostatnio przeczytane: Filip L. Tyrmand
|
śr 02 lut 2011, 13:00 |
|
 |
tetelo
Rejestracja: czw 10 mar 2005, 13:35 Posty: 1028 Lokalizacja: Adrianopolis
|
Byłam bez szans. Nie czytałam żadnej książki z MacGyverem.
Ja bym postawiła aegnorowi co-tam-będzie-chciał za morfinistę Różyca. 
|
śr 02 lut 2011, 15:19 |
|
 |
Virgo C.
|
Zdaniem angielskiej wikipedii była jedna. Ale w życiu bym nie powiedział, że MacGyver był aspołeczny 
_________________ Mądrość nie z wiekiem przychodzi, a prawość nie tylko starcom jest znana
|
śr 02 lut 2011, 18:06 |
|
 |
jackowsky
Rejestracja: wt 22 lut 2005, 11:43 Posty: 2286 Lokalizacja: Chorzów
|
Jak to nie jest aspołeczny?! A kto ze spinacza (no dobra, z paczki spinaczy), trzepaczki do jajek i szpulki nici robi helikopter? Pozbawia przez to pracy ludzi zajmujących się produkcją helikopterów. A przy ich produkcji jest zatrudnionych sporo ojców rodzin, którzy - gdy firma nie sprzeda helikoptera - stracą pracę i nie będą mieli za co wyżywić swoich dziatek, a ich żony nie będą miały na fryzjera ani kosmetyczkę. Fryzjerki (i fryzjerzy też, ma się rozumieć) oraz kosmetyczki (i kosmetycy?) będą mieli mniej zleceń ...
Podręcznikowy przykład aspołeczności 
_________________ Ostatnio skończone: The Suicide of Rachel Foster PL (60%), Machinika Museum PL (60%), Bractwo Tajemnic 5: Smocze Królestwo (60%), Bractwo Tajemnic 6: Więzy Krwi (60%), Miasma Chronicles PL (75%) Gram: Gra Szyfrów Koop: We Were Here Too PL
|
śr 02 lut 2011, 20:33 |
|
 |
elemeledudek
Rejestracja: pn 21 lut 2005, 13:32 Posty: 776 Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
|
tetelo pisze: Ja bym postawiła aegnorowi co-tam-będzie-chciał
Eeee, co to ja chciałem....ten tego......wynajmijcie pokój 
_________________ Obecnie gram: Tajne Akta 2 Puritas Cordis
|
śr 02 lut 2011, 20:50 |
|
 |
tetelo
|
Eee to było łatwe, Elemeledudek, nie dostaniesz nagrody. Czekałam tylko, który się pierwszy odważy...
|
śr 02 lut 2011, 21:14 |
|
 |
jackowsky
Rejestracja: wt 22 lut 2005, 11:43 Posty: 2286 Lokalizacja: Chorzów
|
Odważny jesteś  szacun! 
_________________ Ostatnio skończone: The Suicide of Rachel Foster PL (60%), Machinika Museum PL (60%), Bractwo Tajemnic 5: Smocze Królestwo (60%), Bractwo Tajemnic 6: Więzy Krwi (60%), Miasma Chronicles PL (75%) Gram: Gra Szyfrów Koop: We Were Here Too PL
|
śr 02 lut 2011, 21:15 |
|
 |
Virgo C.
|
A fe, jak wam nie wstyd o takich rzeczach, przy ludziach 
|
śr 02 lut 2011, 23:53 |
|
 |
Ines
Rejestracja: ndz 20 lut 2005, 16:47 Posty: 738 Lokalizacja: pomiedzy Katowicami a Krakowem
|
Ze tez dopiero dzisiaj zobaczylam ten watek! Ostatnio ciagle jestem do tylu...
No ale ... jak to? MacGayver? Rece precz od mojego ulubionego bohatera z lat 90-tych!... (bo chyba wtedy lecial serial w TV?) Do tej pory mam do niego sentyment! Angus nie jest uzalezniony!
A na jakim instrumencie on gra  ?
No dobra, nie bede sie obrazac  . I choc pizza juz odplynela do raczek jackowskiego, powiem z kim mi sie zawsze kojarzy dr House.
Kiedys, dawno temu, ogladalam pewien serial (nie caly, tylko pare odcinkow) i szczesliwie o tym zapomnialam, ale jak zobaczylam House'a, to zaczelo mnie strasznie dreczyc wspomnienie, ze cos/kogos mi on przypomina.
Wykazalam sie roznymi pozytywnymi cechami, zeby rozwiazac te zagadke. Latwe to to nie bylo - nie wiedzialam nic - nie pamietalam tytulu serialu, ani zadnych imion postaci, ani aktorow, ani roku produkcji etc. Ale dokopalam sie i dotaralam w koncu do zrodla. Po raz pierwszy w zyciu zobaczylam Hugh Laurie w serialu Jeeves and Wooster, ktory nakrecili brytyjczycy w oparciu o historie o Jeeves'ie P.G. Wodehouse.
Ufff... Trzeba by wygrzebac i znowu obejrzec. Szkoda, ze to tylko 4 sezony po 6 odcinkow.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/81/HughLaurie-BertieWooster.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=zwgS1ctxglw - Hugh Laurie potrafi sam grac na fp, nie udaje (cenie to niezwykle!  )
_________________ Tra-la-la!
|
pt 04 lut 2011, 10:00 |
|
 |
Virgo C.
|
|
pt 04 lut 2011, 13:32 |
|
 |
Ines
Rejestracja: ndz 20 lut 2005, 16:47 Posty: 738 Lokalizacja: pomiedzy Katowicami a Krakowem
|
Dzieki, Virgo, tego nie ogladalam, ale teraz koniecznie sie zainteresuje.
_________________ Tra-la-la!
|
pt 04 lut 2011, 19:05 |
|
 |
anka
Rejestracja: wt 10 paź 2006, 11:21 Posty: 963 Lokalizacja: Katowice
|
Virgo C. pisze: Ooo, to nie chodziło o Sherlocka?
 Ale oczywiście, ze SH jest schematem dla dr. House`a. Virgo C. Masz pizze najpiękniejszą! Podzielisz się tą pizzą z Ines
Uzasadnienie:
Artystyczne dusze Ines i Virgo C. znajda porozumienie w smaku pizzy, jej puszystości ( nie lubię określenia "grubość") i ostrości. 26 lutego proponuję zlot, który zaraz zgłoszę!
_________________ Byłam "zołzą" jestem "zołzą" i będę "zołzą" AC Odyssey
|
sob 05 lut 2011, 00:33 |
|
 |
tetelo
|
Ten facet jest niesamowity. Wystarczy, żeby się parę dni nie golił i od razu z poziomu 3-4 wskakuje na 7-8 w skali atrakcyjności. A jak jeszcze coś powie po francusku...
http://www.youtube.com/watch?v=SP65V4AoFyA
sob 05 lut 2011, 01:17 |
|
|