Moderatorzy: Elum, aegnor, jackowsky
...i inne seriale
Uprzejmie informuje, ze Go uwielbiam.
Ma na imię Jack Bauer. Uwielbiam seriale. zwłaszcza jak mogę je oglądać non - stop! czyli nie w TV.
Jack Bauer wykazuje niepokojącą zgodność z fizis mojego ostatniego byłego...hmmm .. ulubionego męża.
Nie wiem jak sie zakończy 8 "dzień" (7 "dzień" ma premierę w styczniu 2008)
Na 6 czekam.
Uwielbiam seriale. następny będzie "Rodzina Soprano" 6 sezonów! Zapytajcie czy żyję! Jak zacznę!
Ma na imię Jack Bauer. Uwielbiam seriale. zwłaszcza jak mogę je oglądać non - stop! czyli nie w TV.
Jack Bauer wykazuje niepokojącą zgodność z fizis mojego ostatniego byłego...hmmm .. ulubionego męża.
Nie wiem jak sie zakończy 8 "dzień" (7 "dzień" ma premierę w styczniu 2008)
Na 6 czekam.
Uwielbiam seriale. następny będzie "Rodzina Soprano" 6 sezonów! Zapytajcie czy żyję! Jak zacznę!
Byłam "zołzą" jestem "zołzą" i będę "zołzą"
AC Odyssey
AC Odyssey
Ja tam miałem lepiej przez ostatni tydzień - od niedzieli do czwartku przynajmniej jeden odcinek CSI dziennie
Mądrość nie z wiekiem przychodzi, a prawość nie tylko starcom jest znana
Obecnie gram: Back to the Future, Ratchet&Clank:4za1
Ostatnio ukończona: Costume Quest
Ostatnio przeczytane: Filip L. Tyrmand
- Ines
- Kontakt:
A ja nie wiem kim jest ten Jack Bauer, ale sie dowiem, chyba ze mnie ktos wczesniej oswieci, bo teraz nie mam czasu.
W zwiazku z tym, ze praktycznie nie ogladam TV, to tez czasami robie sobie maratony serialowe - rzadko, co prawda.
Stargates, Stargates Atlantis, Ghostwhisperer, Medium, Nikita. Teraz tez chetnie obejrzalabym cos z tego.
W zwiazku z tym, ze praktycznie nie ogladam TV, to tez czasami robie sobie maratony serialowe - rzadko, co prawda.
Stargates, Stargates Atlantis, Ghostwhisperer, Medium, Nikita. Teraz tez chetnie obejrzalabym cos z tego.
Tra-la-la!
Bauer - agent FBI, który (w pierwszej serii serialu "24 godziny") ratuje życie kandydata na prezydenta USA (po wielu perypetiach związanych z członkami swojej rodziny i wywieraniu na niego presji poprzez nich, problemach w pracy itd.). A wszystko to w odcinkach mających dawać złudzenie, że dzieją się w czasie rzeczywistym tzn. że godzina serialu to rzeczywista godzina (no, 45 minut, przecież przewidzieć trzeba jeszcze czas na telewizyjne reklamy).
A mi ani trochę, mimo że dwie części gry już skończyłem. Ale to pewnie dlatego, że fanem serialu byłem zanim wogóle Cenega gry sprowadziła do Polskianka pisze: CSI...trochę mi "obrzydło". Przez grę.
Chociaż zły jestem na TVP2, powtarza bodaj trzeci sezon
-
Tak, też byłam zadowolona Kablówki nie posiadam, ale wszystkie części miVirgo Celltharion pisze:Ja tam miałem lepiej przez ostatni tydzień - od niedzieli do czwartku przynajmniej jeden odcinek CSI dziennie
dostępne oglądam.
Co do gier to też bardzo trafiły w moje gusta, a od kilku dni posiadam "CSI:Trzy wymiary zbrodni" i się za niedługo zabiorę
-
Dokładnie i pięknie mi z tą świadomościąVirgo Celltharion pisze:@Madzius
A dzisiaj dwa odcinki
W czwartek o 22 CSI:NY
Co do innych ulubionych seriali to lubię "Hotel Babylon", "Dowody zbrodni" i "Bez śladu", ale to nie zawsze oglądam. Natomiast absolutnym przymusem i moją pasją są: "Detektyw Monk" i "Chirurdzy"
Proponuję zapoznać się więc z Psychem, Closerem i Dexterem.Elum pisze: Mnie do szczęścia na razie wystarczają "Detektyw Monk" (jeszcze mi się nie znudził ) i "Dowody zbrodni" (od niedawna).
Do Dextera od razu można dokupić dwie książki, na których oparto serial.
Kojak jest dziwny. I pewnie dlatego go skasowali w połowie pierwszego sezonu.Elum pisze: BTW, nowy Kojak jest... dziwny.
Tak sobie przejrzałem listę seriali, które oglądam i jakieś 80% to seriale detektywistyczno-kryminalne. W każdym razie coś o zbrodniach. Hm....
Dla mnie herezją jest wogóle ktoś inny niż Telly Savalas gra tytułową rolę. Zresztą pewnie z tego samego powodu remake Starskiego i Hutcha okazał się małą klapą finansową.Elum pisze:BTW, nowy Kojak jest... dziwny.
@Madziusa
Dzisiaj jeszcze jeden odcinek w Vegas na TVP2. Fakt, że powtórka ale co tam
"Dexter" już mnie zaciekawił. Problem w tym, że ja seriale oglądam dosyć biernie, to znaczy czekam aż się pojawią w telewizji (i to najlepiej niekodowanej).Reptil3 pisze:Do Dextera od razu można dokupić dwie książki, na których oparto serial.
No to już jest IMHO lekka przesada. Ale wiadomo jak to w USA działa (pewnie pierwszy odcinek oglądało kilkanaście milionów widzów, a ostatni już "tylko" kilka).Reptil3 pisze:Kojak jest dziwny. I pewnie dlatego go skasowali w połowie pierwszego sezonu.
Powiem tak. "Starsky'ego i Hutcha" ani oryginału, ani remake'u nie znam, więc się nie wypowiadam. Dla mnie kompletną pomyłką, patologią i głupotą w jednym była nowa wersja "Policjantów z Miami".Virgo pisze:Dla mnie herezją jest wogóle ktoś inny niż Telly Savalas gra tytułową rolę. Zresztą pewnie z tego samego powodu remake Starskiego i Hutcha okazał się małą klapą finansową.
A co do nowego "Kojaka". Nawet ma swój klimacik. Pod warunkiem, że zapomni się, wyłączy w mózgu obszar odpowiedzialny za pamiętanie oryginału. Zostaje taki sobie serial o czarnoskórym detektywie. Najwyżej przeciętny, ale też nie aż tak zły, żeby palić twórców na stosie.
Monk... jest cudny! Szkoda, ze nie ma go na DVD bo ja kocham "ciurkiem" oglądać seriale. Bo co to za przyjemność jak 40 minutowy odcinek ma 20 min reklam. Przy pierwszej reklamie zasypiam... i mam po oglądaniu!Elum pisze: Mnie do szczęścia w zupełności wystarczają "Detektyw Monk" ...
A Kojak - hyhy - cóż, tez sie zadziwiłam bardzo!
Byłam "zołzą" jestem "zołzą" i będę "zołzą"
AC Odyssey
AC Odyssey
Na Dextera w polskiej niekodowanej możemy sobie sporo poczekać. Doświadczenie uczy z resztą, że u nas nawet krótkiego serialu nie potrafią wyemitować jak należy: właśnie zgubili jeden odcinek Threshold, leci szósty zamiast piątego.Elum pisze:"Dexter" już mnie zaciekawił. Problem w tym, że ja seriale oglądam dosyć biernie, to znaczy czekam aż się pojawią w telewizji (i to najlepiej niekodowanej).
I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger.
A ja się nawet przyzwyczaiłem do takiego cyklu oglądania i staram się wykorzystywać jego "zalety". Jak się na przykład kolacji nie zdąży zrobić przed rozpoczęciem odcinka, można dokończyć na pierwszych reklamach.anka pisze:Bo co to za przyjemność jak 40 minutowy odcinek ma 20 min reklam.
To akurat można łatwo wyjaśnić (tzn. zniknięcie tego, konkretnego odcinka). Ale nie ciągnę dalej tego tematu, bo się jeszcze komuś narażę.Minuteman pisze:u nas nawet krótkiego serialu nie potrafią wyemitować jak należy: właśnie zgubili jeden odcinek
Elum, czyżbyś sugerował działanie cenzu..., pardom, KRRiT tak jak w przypadku Małej Brytanii, gdzie wycięto całą scenę z Księdzem - gejem ?
Ja mam taki problem, że to co oglądam to TVP ładuje najpóźniej jak można. Miasteczko Twin Peaks ostatnio było o drugiej w nocy, Eden Czeczota po pierwszej w nocy...
Ja mam taki problem, że to co oglądam to TVP ładuje najpóźniej jak można. Miasteczko Twin Peaks ostatnio było o drugiej w nocy, Eden Czeczota po pierwszej w nocy...
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś bardzo często były puszczane odcinki zgodnie zgodnie z numerem produkcji (czyli tak jak były nagrane na taśmach matkach). A że nie zawsze numer produkcyjny się zgadza chronologicznie z "filmowym", to powstają takie kwiatki.Virgo Celltharion pisze:Elum, czyżbyś sugerował działanie cenzu..., pardom, KRRiT tak jak w przypadku Małej Brytanii, gdzie wycięto całą scenę z Księdzem - gejem ?
No magnetowidy to są znane od kilkunastu dobrych lat , a i nagrywarki dvd nie są już jakoś specjalnie drogie. Wot technika.Virgo Celltharion pisze: Ja mam taki problem, że to co oglądam to TVP ładuje najpóźniej jak można. Miasteczko Twin Peaks ostatnio było o drugiej w nocy, Eden Czeczota po pierwszej w nocy...
Magnetowid się dawno rozsypał, a na chociażby odtwarzacz DVD nie mogę rodziców namówić. Zresztą biorąc pod uwagę fakt, że ostatnio były spore wydatki w domu, kolejne w drodze, a ja z siostrą studiujemy to i specjalnie nie namawiam.Reptil3 pisze:No magnetowidy to są znane od kilkunastu dobrych lat , a i nagrywarki dvd nie są już jakoś specjalnie drogie. Wot technika.
No i prosze bardzo, sprawdziłemReptil3 pisze:Nie wiem jak teraz, ale kiedyś bardzo często były puszczane odcinki zgodnie zgodnie z numerem produkcji (czyli tak jak były nagrane na taśmach matkach). A że nie zawsze numer produkcyjny się zgadza chronologicznie z "filmowym", to powstają takie kwiatki.
5. 1- 5 106 7 Oct 05 Shock
6. 1- 6 105 14 Oct 05 Pulse
Faktycznie numery produkcyjne są odwrotne niż kolejność wyświetlania.