Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Z cyklu: po zapowiedzi - Gemini Rue
Redakcja
Site Admin

Odpowiedz z cytatem
Jeśli nasza zapowiedź Gemini Rue Cię zainteresowała i chcesz dowiedzieć się o grze czegoś więcej, bądź sam(a) masz nowe informacje na jej temat, albo po prostu chcesz podzielić się wrażeniami, ten wątek nadaje sie do tego idealnie. Uśmiech
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Elum

Odpowiedz z cytatem
Jak się nad tym zaczynam zastanawiać, to właściwie mógłbym śmiało wrzucić na stronę główną informację, że to zapowiedź pierwsza w Polsce, mega-giga-wypas exclusive itp. bo dzięki Ascovelowi (który ma świetne układy ze wszystkimi niezależnymi deweloperami siedzącymi w przygodówkach Oczko) pisałem ją w oparciu o praktycznie gotową wersję gry. Nie doszedłem jeszcze do końca, ale zdaje się chyba nawet finałową cutscenkę będzie się dało zobaczyć.

Odpowiedz z cytatem
Powiem tylko, że ja z kolei piszę angielską zapowiedź Boryokudan Rue i, będąc obecnie w połowie gry (jest świetna, jak mówi Elum), chciałem już dopisać ten tekst do końca, ale autor kazał mi siedzieć i grać dalej, bo bez poznania końcowych rozdziałów w ogóle jeszcze nie mam pojęcia, z czym mam do czynienia. Uśmiech
Elum

Odpowiedz z cytatem
Tylko czy znajomość końcowych rozdziałów w tym momencie rzeczywiście może pomóc? Przecież i tak o wielu detalach na razie nie ma sensu pisać, żeby się potem nie powtarzać w recenzji. No chyba, że w pewnym momencie gra niespodziewanie przeistacza się w klona Penumbry, albo strategię turową. Wtedy faktycznie moja zapowiedź może okazać sie lekko wybrakowana.

Odpowiedz z cytatem
Elum napisał(a):
Tylko czy znajomość końcowych rozdziałów w tym momencie rzeczywiście może pomóc? Przecież i tak o wielu detalach na razie nie ma sensu pisać, żeby się potem nie powtarzać w recenzji. No chyba, że w pewnym momencie gra niespodziewanie przeistacza się w klona Penumbry, albo strategię turową. Wtedy faktycznie moja zapowiedź może okazać sie lekko wybrakowana.

Hej, nie chodziło mi o to, że z twoją zapowiedzią jest coś nie tak, tylko strasznie mnie zaintrygowało, co takiego może się dziać na końcu gry, że dostałem tego typu dyrektywy. Uśmiech

A od innej strony, chciałem, aby czytelnicy tego wątku na forum też żyli w niepewności i podnieceniu.

W sumie generalnie uważam, że zapowiedź nie powinna być na podstawie wrażeń z całości. Mam więc teraz lekki dylemat, jak ze swoją postąpić.
Elum

Odpowiedz z cytatem
Ascovel napisał(a):
Hej, nie chodziło mi o to, że z twoją zapowiedzią jest coś nie tak, tylko strasznie mnie zaintrygowało, co takiego może się dziać na końcu gry, że dostałem tego typu dyrektywy. Uśmiech

Też mnie to teraz intryguje. Aż jestem zły, że do grania w Boryokudan Rue uda mi się wrócić chyba dopiero w niedzielę.

Odpowiedz z cytatem
Zapowiedź narobiła mi smaku - czy są już jakieś wieści na temat wydania tej gry? Z zaskoczeniem przyznaję, że obok "Grey Matter" to najbardziej oczekiwany przeze mnie przygodówkowy tytuł...

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elum

Odpowiedz z cytatem
Data premiery wciąż jest mówiąc najogólniej... ogólna. Oczko Z najnowszej nowinki na IndieGames.com (o zmianie tytułu i wywiadzie z E3) dowiedzieć się można, że gra będzie gotowa "later this year". W samym wywiadzie autor mówi mniej więcej to samo.

Odpowiedz z cytatem
No to pięknie - pozostaje tylko czekać... Trzymam kciuki za ten projekt, brakuje tak ambitnie wyglądających tytułów ostatnio...

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Z cyklu: po zapowiedzi - Gemini Rue