A czy ów czarny kwiat ma polską wersję językową? (jeśli jest na form to nie znalazłem)O! To może zagracie też w Black Dahlię.
Moderatorzy: Elum, aegnor, jackowsky
Re: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure po polsku
Słabo szukałeś: viewtopic.php?f=877&t=2206
Co prawda tylko demo, ale zawsze. Jak już tak się promujemy
, to polecam serię Gabriel Knight 
Co prawda tylko demo, ale zawsze. Jak już tak się promujemy

mendosa = konik szachowy
Na rozgrzewkę, przed uroczystą premierą, wrzuciłem na stronę główną demo polskiej wersji.
Tak, demo waży 2.3 gigabajta. Nie, pełna wersja nie będzie ważyć 2.3 gigabajta. Bez paniki.
Tak, demo waży 2.3 gigabajta. Nie, pełna wersja nie będzie ważyć 2.3 gigabajta. Bez paniki.

Miała być premiera, więc jest. Tex z polskimi napisami od dziś dostępny jest na stronie głównej. Razem z plikami spakowana jest krótka instrukcja instalacji. Gdyby pojawił się jakikolwiek problem - od razu zgłaszajcie.
Oczywiście pliki są kompatybilne i z wydaniem GOG i z wydaniem Steamowym (Madzius testowała/porównała obie wersje).
[/koniec uroczystej przemowy]
Oczywiście pliki są kompatybilne i z wydaniem GOG i z wydaniem Steamowym (Madzius testowała/porównała obie wersje).
[/koniec uroczystej przemowy]
Gratuluję ukończonego projektu!
Brawo! 
Specjalnie czekałam, że się delektować wersją PL!
Jestem dumna, że to mój kolega Elum zrobił!

Specjalnie czekałam, że się delektować wersją PL!

Byłam "zołzą" jestem "zołzą" i będę "zołzą"
AC Odyssey
AC Odyssey
Też czekałem. Dzięki za spolszczenie tej przygodówki. Nieśmiało zapytam czy jest szansa na tłumaczenie pozostałych gier tej serii?
Szansa jest zawsze. Przykładowo, półoficjalną The Poisoned Pawn chyba właśnie ktoś tłumaczy (o czym można dowiedzieć się z oficjalnej strony - to nie ja
).
A wracając do Tesli. Dorzucę jeszcze jeden drobiazg, który udało się zmontować przy okazji tłumaczenia/testów - ponad 10 minut wyciętych scen FMV, które zachowały się w plikach gry:
NIEWYKORZYSTANE ŚCINKI FMV
Niestety nie zachowało się dodatkowe, szóste zakończenie (z którego pochodzi m.in. ten screen).
Polskie napisy tym razem są nałożone na film, a nie wmontowane w film (jeśli są bełkotliwe to znaczy, że YouTube odrzucił mój plik z napisami i tłumaczy po swojemu
). Tak było szybciej, a poza tym chciałbym, żeby te ścinki były strawne również dla osób zza granicy (czyli dla 99 procent oglądających
).

A wracając do Tesli. Dorzucę jeszcze jeden drobiazg, który udało się zmontować przy okazji tłumaczenia/testów - ponad 10 minut wyciętych scen FMV, które zachowały się w plikach gry:
NIEWYKORZYSTANE ŚCINKI FMV
Niestety nie zachowało się dodatkowe, szóste zakończenie (z którego pochodzi m.in. ten screen).

Polskie napisy tym razem są nałożone na film, a nie wmontowane w film (jeśli są bełkotliwe to znaczy, że YouTube odrzucił mój plik z napisami i tłumaczy po swojemu