Zastanawia mnie ten felieton Pegaza, bo nic takiego nie kojarzę...Piotr Mańkowski pisze:Zaczęło się od targów On/Off i Łapusza w żółtej, optymistycznej koszulce, potem był pierwszy Pixel Heaven, felieton Pegaza, który przeobraził się w reaktywację Secret Service, grudniową nocą zrodził się Pixel, a potem nadeszło osiem lat. Ostatnie dwa będę słabiej pamiętał, ale nigdy nie zapomnę, z jakim dream teamem przyszło mi pracować. Bardzo dziękuję Wam oraz czytelnikom, że byli z nami i trzymali za nas kciuki w tych nieprzychylnych czasach. Kiedyś, gdzieś jeszcze się spotkamy. Może nawet wkrótce.
Moderatorzy: Elum, aegnor, jackowsky
Re: Pixel (drzewiej Secret Service)
Może być Reset. A nawet Hard Reset. Nie mam nic naprzeciwko. Pożegnalny wpis w ostatnim (?) Pixelu zdaje się potwierdzać, że można mieć nadzieję na coś nowego:
W grudniu miał wyjść ostatni numer. O tym ostatnim numerze mówisz?
Ostatnio skończone: Mindlock: Apartment, The PL (80%), Abandoned Planet, The (60%), Deliver Us Mars PL (70%), Forest Quartet, The PL (60%), Arsene Lupin: Once a Thief PL (60%)
O tym, który właśnie teraz wyszedł, nr 84.
Dzięki. To muszę zakupić.
Ostatnio skończone: Mindlock: Apartment, The PL (80%), Abandoned Planet, The (60%), Deliver Us Mars PL (70%), Forest Quartet, The PL (60%), Arsene Lupin: Once a Thief PL (60%)
Z rozpaczy po znikniętym Pixelu zakupiłem wszystkie numery CD-Action Retro. Wyszło tego póki co tylko 7 numerów, ale piszą tam Kluska, Uchański i Dramczyk, a więc ludzie związani z Pixelem. Pierwsze numery miały jakiś temat przewodni i miałem nadzieję, że tak pozostanie, bo może trafiłoby w końcu na przygodówki. Teraz piszą bardziej ogólnie, ale trafiają się teksty poświęcone np. uniwersum Świata Dysku, czy grom i filmom z Indiana Jonesem. No i oczywiście nie braknie też opisów retro przygodówek.
Polecam szczególnie wersję papierową. Nie jest to co prawda Pixel, ale może w jakimś stopniu jego brak wypełnić.
Polecam szczególnie wersję papierową. Nie jest to co prawda Pixel, ale może w jakimś stopniu jego brak wypełnić.
W starym CDA zwykle pisali o przygodówkach mało i raczej słabo (wliczając recenzje EGMa), więc w sumie nie dziwi mnie, że w nowszym-retro CDA starają się podtrzymać tę tradycję choć w połowie (tj. pisząc lepiej, ale za to wciąż mało).