W zwiastunie słychać głos Rolfa Saxona, więc zmian raczej się nie spodziewam.jarecki83 pisze:No i chyba Stobbart będzie miał innego aktora podkładającego głos.
Moderatorzy: Elum, aegnor, jackowsky, jarecki83
Re: Nowinki 2.01
31 października odbyła się premiera Silent Hill: Ascension. Gra zapowiadana była jako interaktywny film/serial (a nie kolejny z serii survival horror), dlatego już prawie opisałem ją w przygodoskopowej encyklopedii. Ale ostatecznie wyszła z tego bardziej ciekawostka, co najwyżej do rzutu okiem.
Jeśli dobrze rozumiem, każdy epizod/odcinek Ascension transmitowany/streamowany jest na żywo, a o losach bohaterów decydują w głosowaniu wszyscy oglądający (jak w czasach Kinoautomatu
). Problem w tym, że głosy można sobie tutaj... oficjalnie dokupić. Albo więc uczestniczymy w grze ze świadomością, że nasz głos jest mniej ważny od innych. Albo płacimy, tylko za co? Żeby mieć złudzenie większego wpływu na wybór ścieżki w filmie interaktywnym? 
Ciekawe, że przy Ascension pracuje m.in. Senscape/Agustin Cordes. Wkopali się trochę jak Daedalic w Golluma.
[edit]
Spodobały mi się te nagłówki recenzji:
"Silent Hill: Ascension's proposed voting system makes it feel like a bizarre mass social experiment"
"Silent Hill fans say Ascension 'makes the pachinko game look like a heartfelt passion project'"
Jeśli dobrze rozumiem, każdy epizod/odcinek Ascension transmitowany/streamowany jest na żywo, a o losach bohaterów decydują w głosowaniu wszyscy oglądający (jak w czasach Kinoautomatu

Ciekawe, że przy Ascension pracuje m.in. Senscape/Agustin Cordes. Wkopali się trochę jak Daedalic w Golluma.
[edit]
Spodobały mi się te nagłówki recenzji:
"Silent Hill: Ascension's proposed voting system makes it feel like a bizarre mass social experiment"
"Silent Hill fans say Ascension 'makes the pachinko game look like a heartfelt passion project'"
Wart odnotowania wczorajszy post Marcina "Bzyka" Drewsa na grupie Hard Reset o tzw. "spolszczeniu" Indiany and the Fate of Atlantydy, które wyszło parę dni temu. Pod postem podpisuję się wszystkimi kończynami/odnóżami, pod komentarzami niekoniecznie.
Powtórzę to, co już może gdzieś kiedyś napisałem. Szkoda, że Madzius nie skończyła swojego tłumaczenia.
Powtórzę to, co już może gdzieś kiedyś napisałem. Szkoda, że Madzius nie skończyła swojego tłumaczenia.
-
Chlip, a miałam nadzieję, że młode pokolenie ogarnęło temat i mam czystą kartę.
Autor jest najwyraźniej ze swojego "spolszczenia" zadowolony, bo już zdążył ogłosić Indianę Jonesa and the Last Crusade. Ale komentarze pod nagranym zwiastunem na wszelki wypadek wyłączył.
Re: Ciekawostki z sieci
Być może będą remastery Discworldów i jakiś nowy Discworld. Grałem tylko w pierwsze dwie części i wg mnie nie potrzebują one odświeżenia. Inną sprawą jest ich dostępność, chyba do dzisiaj nie można ich nigdzie legalnie w cyfrowej formie kupić, więc może przyda się nowe wydanie.
Właśnie pojawiła się nowa odsłona Adventure Game Hotspot. Trochę to dziwne, że pochowali recenzje na stronie głównej, ale może jeszcze to zmienią...
Właśnie pojawiła się nowa odsłona Adventure Game Hotspot. Trochę to dziwne, że pochowali recenzje na stronie głównej, ale może jeszcze to zmienią...
Re: Ciekawostki z sieci
Jak zwykle w takich przypadkach jestem rozdarty.jarecki83 pisze: ↑czw 08 lut 2024, 23:55 Być może będą remastery Discworldów i jakiś nowy Discworld. Grałem tylko w pierwsze dwie części i wg mnie nie potrzebują one odświeżenia. Inną sprawą jest ich dostępność, chyba do dzisiaj nie można ich nigdzie legalnie w cyfrowej formie kupić, więc może przyda się nowe wydanie.

Nie zaglądałem tam wczoraj, tuż po starcie. Dziś widzę, że recenzje są wmieszane między zapowiedzi/newsy, ale rzuciły mi się też w oczy w górnym menu. Nowa odsłona, jak dla mnie, wygląda trochę zbyt facebułkowo, ale jeśli nie będą spamować tej strony głównej, tak jak dogorywająca Adventure Gamers, to się przyzwyczaję.jarecki83 pisze: Właśnie pojawiła się nowa odsłona Adventure Game Hotspot. Trochę to dziwne, że pochowali recenzje na stronie głównej, ale może jeszcze to zmienią...
Z okazji dorocznego dnia Sołtysa można wspomnieć, że być może powstanie (a może nie) konwersja Sołtysa na Amigę 1200.
Zdaje się, że postać porusza się szybciej niż w oryginale, więc może będzie można pokonać dotychczasowy speedrun.
Chyba Chiny przejęły dział z grami FMV na Steam.
Niestety prawie wszystkie z nich to tzw. symulatory randkowania, ale ponieważ mnożą się jak króliki po deszczu, to z ciekawości spróbowałem je policzyć.
I wyszło mi, że od grudnia wyszło ich 15, a w produkcji jest co najmniej kolejnych 18.
Spis bez tytułów, bo większość ma tytuły tylko po chińsku:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16!, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

I wyszło mi, że od grudnia wyszło ich 15, a w produkcji jest co najmniej kolejnych 18.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16!, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Re: W co gracie?
Gobliiins 5 najwidoczniej bardzo słabo się sprzedaje, skoro znów potrzebny był Kickstarter.
Tymczasem wracam do nie-grania.
Tymczasem wracam do nie-grania.

Gobliins 6 wygląda trochę lepiej od piątki. Mam nadzieję, że będzie jakieś intro, bo piątka jako jedyna z całej serii nawet tego nie posiada...
Zupełnie niespodziewanie A Vampyre Story: A Bat's Tale powstało z trumny
https://www.youtube.com/watch?v=kk4T0IhbtQw
https://store.steampowered.com/app/3273 ... Bats_Tale/
https://www.youtube.com/watch?v=kk4T0IhbtQw
https://store.steampowered.com/app/3273 ... Bats_Tale/
A Bat's Tale już dawno spisałem na straty i dodałem w przygodoskopowej encyklopedii do gier anulowanych. Wyjątkowo niespodziewany powrót zza grobu.
Przypadkiem dziś zadebiutował też nowy zwiastun Asylum od Senscape, która podobnie według pierwotnych planów miała mieć premierę już ponad 10 lat temu.
Przypadkiem dziś zadebiutował też nowy zwiastun Asylum od Senscape, która podobnie według pierwotnych planów miała mieć premierę już ponad 10 lat temu.
Obydwa tytuły prezentują się wyjątkowo dobrze!