...czyli o mini recenzjach, amatorskich recenzjach i innych ciekawych rzeczach publikowanych na stronie po 29 lutego 2020 roku.

Moderatorzy: Elum, aegnor, jackowsky

Awatar użytkownika
Redakcja
Site Admin
Kontakt:

[Rzut okiem] 20 muzycznych momentów w przygodówkach

Post autor: Redakcja »

20 muzycznych momentów w przygodówkach

(...) Chyba nawet sam Guybrush Threepwood nie spodziewał się, że zwerbował sobie aż tak rozśpiewaną i roztańczoną załogę.
Awatar użytkownika
tetelo
Kontakt:

Re: [Rzut okiem] 20 muzycznych momentów w przygodówkach

Post autor: tetelo »

Niedawno grałam trochę w Book of Watermarks na pececie, sterując klawiaturą. Gra mystopodobna, więc gadania niewiele, a jedyna postać, jaką spotkałam, mówi po angielsku. Intro, które zamieszczasz, ma też angielskie napisy. Trzeba tylko najpierw zapoznać się z załączonym tłumaczeniem dwóch plansz menu, czego nie zrobiłam. Gdy mi się w trakcie ukazały jakieś japońskie robaczki na ekranie, bezmyślnie wcisnęłam Esc i niechcący wyszłam z gry. A tam było pytanie, czy chcę ją zapisać... Skoro mówisz, że będzie też "Don't give up", to chyba jednak spróbuję jeszcze raz.
Awatar użytkownika
Elum

Post autor: Elum »

Nie będzie "Don't give up". Wspomniałem tylko, że gra zadebiutowała w tym samym roku, co cover "Don't give up". Żeby nawiązać do wcześniejszego akapitu o Myście IV, w którym też nie było "Don't give up". :P

Niech jednak ten brak "Don't give up" nie zniechęca Cię do ponownego zagrania w The Book of Watermarks. Nie poddawaj się.
Awatar użytkownika
tetelo
Kontakt:

Post autor: tetelo »

Dzięki za motywację. Z przyjemnością ukończyłam porzuconą grę. Clannad brzmiał często i kojąco. A Don't give up i tak wolę w wersji duetu Kate Bush i Peter Gabriel.
ODPOWIEDZ